آزمایش 6
حل کردن قند
آزمایش ساده امروز به شما نشان می دهد که تنها می توانید مقدار مشخصی قند در آب حل کنید و این مقدار به دمای آب بستگی دارد.
وسایل مورد نیاز
دستور کار
نتیجه
آب سرد مانند اب گرم قادر به حل کردن تعداد زیادی قند نیست. اما چرا؟
آب داخل لیوان را محلول می نامیم.
زمانی که محلول نمی تواند قند بیشتری را در خود حل کند، می گوییم محلول اشباع شده است یعنی در این حالت قند در لیوان ته نشین می شود.
دلیل این که آب گرم قند بیشتری را در خود حل می کند این است که حرکت مولکول ها در آن سریع تر است و نیز فاصله مولکول ها نیز بیشتر است. در نتیجه مولکول های قند در این فاصله ها جای می گیرند.
مرکز یادگیری سایت تبیان تهیه: سمیرا بادامستانی - تنظیم: یگانه داودی